HTML

homocriticus

" A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Csupán a körülmények szeszélye. És a barbárság végül mindig győzedelmeskedik." Robert E. Howard

Friss topikok

  • HomoCriticus: bocs, medve úr. :P (2011.02.25. 21:19) Tavasz...
  • HomoCriticus: Bizonyára. (2011.01.06. 16:30) Pedig...
  • mostmarmuszajkommentelnem: :( (2010.01.30. 17:35) Emberállat
  • rerdelyi: There would be psalms sung by a choir I would have a white robe a halo newly acquired I'd be at pe... (2009.12.14. 22:11) Mások élete
  • mostmarmuszajkommentelnem: na errol nekem ez jutott eszembe: hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%BAd%C3%A1s_evang%C3%A9liuma ugye nem... (2009.11.30. 02:14) regio, religio

2008.11.18. 20:12 HomoCriticus

Te ezt ééérteed??

Megint annyi idő telt el előző posztom óta, amennyi alatt egy kisebb országot le lehet igázni. De dulván ám.
Életemet a bazinagy mókuskerékhez tudnám hasonlítani, ill. a jól ismert dalszöveghez: "...lelkem a vállalatot illeti meg..."....Whateve..Hosszú idő óta először volt alkalmam beszélni szóban Taiwandor barátommal, és ez nagyon jól esett. (Blogrollt nem tom h kell csinálni....)
A minap előadást kellett tartanom Georg Simmel A pénz filozófiája c. művéből. Nem rajongok az ilyen feladatokért,értelmét sem látom igazán, lévén a diákok nem h egymásra, de még a tanárra sem figyelnek. A referátum közben és végén is kissé kényelmetlenül érintett, h a tanár úr igen csak megdicsért. DE. Nem ez volt a legdúrvább. Hanem 2 dolog.
1. Amikor visszaültem a helyemre, az egyik kollegina a következő kérdést szegezte nekem: Te tényleg ennyire érted ezeket a szövegeket?.............Mondom, hát...izé...úgytűnik...
2. Tényleg értettem. Ez persze nem nagy szó, viszont tudtam hova kötni, elhelyeztem szociológiatörténeti kontextusba, valamint a szöveget a többi, korabeli nagy gondolkodó elméleteivel kissé összemértem, elemeztem. Mindez elég volt a tanárnak egy nagy adag dicsérethez.
A java még csak most jön. Kb. '99 tavaszán tanultam meg életem egyik legnagyobb, és mindezidáig egyik legfontosabb, legmeghatározóbb leckéjét. A kontextus irreleváns, a lényeg, hogy megtanultam: hogy semmit sem tudok. Ez a felfogás azóta és rem. a jövőben is jellemző lesz rám. Alázatot kölcsönöz az embernek, amely feltétlenül szükséges ahhoz, hogy valamiben igazán elmerüljön. (Félreértés ne essék, nem megalázkodásról beszélek!) Pont emiatt nem vagyok képes sarkos véleményt mondani bármiről, hisz tudom, h mit nem tudok. Ezért volt nagyon fontos, és jóleső pillanat az, mikor rájöttem, legalább annyi tudást sikerült összekapirgálnom, h analitikus agyam rendszerezési igényét kielégíthessem. (Bármit is jelentsen ez.)

Sokan pedig boldog tudatlanságukban, felszínességükben leledzve megmondják a tutit. Mindig, mindenben. Nagyon kevés embert tisztelek, többségük szerény, és a maga területén hihetetlenül nagytudású egyéniség. Ők nem celebek, csendben teszik a dolgukat, nem kérkednek. Van néhány tanárom is, aki ilyen. Furcsa, de ők azok, akik a legkorrektebbek a vizsgáztatás alkalmával, ill. ők a legsegítőkészebbek. Emberi nagyság,na.

Úgy tűnik, a pénteki darts hagyománnyá, mondhatni rendszeressé fog válni, aminek külön örülök, hiszen értékes embereket ismertem meg az elmúl 1 év alatt. És a 3.sör után elsőre tripla9-est dobni, na az valami kurvajó érzés. Ezen kívül felmerült, hogy elmegyünk paintballozni, ami szintén régi álmom. Már csak olcsó gokart pálya kell, és jó lesz.:)

A meló egyre jobban megy, és jó érzéssel megyek mindkét helyre. Asszem mákom van, mégha ez nem is manifesztálódik a havi anyagiakban - remélem csak egyelőre.
Most ennyit sikerált.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://homocriticus.blog.hu/api/trackback/id/tr12776615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZBESZT 2008.11.18. 20:39:18

minden kezdet docogos, de ha jol csinalod, akkor lehet egyrol a kettore jutni. kulonben en sem lennek most cegtulajdonos, hanem szivnam a fogam,h miafaszt kezdjek a tori diplomammal... es asszem utalnam, ha viragkereskedonel, soforkent vagy banki "IT graduate analystként" (hogy irtad? - barmit is jelentsen ez) kene dolgoznom. csakhogy a legkozelebbi peldakat vegyem alapul.

nemtom,h Neked mennyi onbizalmat adott, de ez: "Amikor visszaültem a helyemre, az egyik kollegina a következő kérdést szegezte nekem: Te tényleg ennyire érted ezeket a szövegeket?" engem biztos megnyugtatna,h jol csinalom azt, amit csinalok. sot osztonozne is, mert ugy allnek hozza,h ha ilyen a "konkurrencia", akkor meg jobbnak kell lennem,h en legyek az, aki kiemelkedhetot alkothat, de legalabbis szamitsanak ra,h meg tudok felelni a kihivasoknak/elvarasoknak, amelyeknek a tobbi kollega nem

HomoCriticus 2008.11.18. 21:18:17

Az a helyzet, h nem elsődlegesen a külső kényszer,hanem a belső igény miatt próbálom fejleszteni az agyamat. És igen, ilyen konkurencia.Evvan. :S

HomoCriticus 2008.11.21. 00:22:03

jó, fórod is van, zsenialitásod mellett, persze.:) Kibukott,na. Legközelebb öncenzúra :).
süti beállítások módosítása